17e Open Reek winst voor Jeremy van der Winkel en Michelle Verberk
Afgelopen vrijdag 27 december stond het traditionele 3e-kerstdag-toernooi gepland in Het Wapen van Reek. Maar liefst 155 heren en 16 dames kwamen op het evenement af, waaronder behoorlijke aantallen uit Duitsland en België. In maar liefst 42 poules speelden de darters hun wedstrijden, waarna de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde gingen. De anderen mochten in de troostronde proberen om toch nog een leuke dartmiddag te hebben. Gezellig was het zeker, want het toernooi kent een heel groot aantal vaste bezoekers.
Toch komen er toch weer steeds meer nieuwe gezichten tevoorschijn, waarvan nog niet veel mensen kennis gemaakt hadden. Eén van die nieuwelingen op het toernooi zorgde voor behoorlijk wat consternatie…..


Eerst maar eens beginnen met de damesrondes.

In de verliezersronde vonden we daar deze twee dames in de finale: Carla Gerritzen, die daar kwam door 2-0 tegen Mieke Hermans en 2-0 tegen Lieke vd Heijden.

De tegenstandster van Monika van Malsen, die met 2-1 won van Bianca ten Heuvelhof en Lisa Sengers ook met 2-0 wist te verslaan.

De finale werd met 3-1 een winstpartij voor Carla Gerritzen.


 De winnaarskant: laatste 8:

3-1 Michelle Verberk – Julia Sengers
3-1 Sarah Walden – Sandra Kouwenberg
3-0 Ria Niemeijer – Virginia Coomans
3-1 Elza van Geffen – Wilke van Engelen
De laatste 4:
3-0 Michelle Verberk – Sarah Walden
3-2 Elza van Geffen – Ria Niemeijer

De finale:
4-2 Michelle Verberk – Elza van Geffen.

Michelle was in de finale net iets sterker op de dubbels, en verdiende daarmee de titel van de Open Reek Dames dit jaar.
Dan het dartgeweld van de 155 heren. Er waren al vroeg stevige potjes darten nodig om toch weer een rondje verder te kunnen komen, maar toch verdwenen er een aantal kanshebbers al vroeg van het toneel.
Ook hier kwamen een aantal darters in de b-ronde terecht, die je daar niet zou verwachten. Soms tref je het even niet in de poules met je tegenstanders, en dan kan het zo maar gebeuren. Soms kon een enkeling nog net ontsnappen via een barrage, maar dat was maar voor 3 darters weggelegd om toch nog naar de winnaarsronde te mogen.
In de finale van de verliezersronde vinden we Jeroen Mioch, die daar terecht kwam door allemaal 2-0 overwinningen op resp. Chris vd Akker, Joey van Laere, Sylvain van Boxtel, dan 2-1 tegen Dave vd Lee en in de halve finale 3-1 tegen Jan vd Aa. Zijn tegenstander werd Gerwin Spanjers, die met 2-1 won van Sven Gevers, ook met 2-1 van Mario Friedrichs, 2-0 van Leo Hendriks, 2-0 van Daan Jans, en het werd 3-0 in de halve finale tegen Ronnie v Binsbergen. In de finale kon Gerwin niet echt meer een vuist maken en Jeroen Mioch won de finale daardoor met 4-1.
Dan de winnaarsronde: er kwamen een paar erg mooie wedstrijden uit de loting en het leverde voor toeschouwers soms een prachtig spektakel op.


De laatste 16:
3-2 Florian Hempel – Rens vd Heijden
3-0 Jeremy vd Winkel – Bennie vd Doelen
3-1 Jermaine Wattimena – Peter Makken
3-0 Tonny Veenhof – Levy Frauenfelder
3-2 Stan vd Heijden – Maikel Verberk
3-0 Luc Peters – Gijs vd Elzen
3-2 Jeffrey Kieft – Wouter Vaes
3-0 Richard v Zijtveld – Frank Visser.

Al eerder waren uit het toernooi verdween: o.a. Mark vd Berg., Angelino Kranenburg, Brian Raman, Mike DeDecker, Davy vd Zande, Bryan Leijten, Gert vd Elsen, Dennis Koenen, Eimardo v Engelen, Owen Roelofs, Mackelly vd Logt om er maar eens een paar te noemen.


De laatste 8:

3-2 Jeremy vd Winkel – Florian Hempel
3-1 Jermaine Wattimena – Tonny Veenhof
3-2 Luc Peters – Stan vd Heijden
3-2 Richard v Zijtveld – Jeffrey Kieft

Iedereen die deze uitslagen zag, was er heilig van overtuigd, dat de finale tussen Jermaine en Luc zou gaan. Het was echter niet verstandig geweest om daar een weddenschap op af te sluiten….


De laatste 4:
4-2 Jeremy vd Winkel – Jermaine Wattimena
4-3 Richard v Zijtveld – Luc Peters

Juist ja! In twee aantrekkelijke potjes om te bekijken, want er werd goed gegooid (hoewel de verliezers daar achteraf natuurlijk niet mee eens waren). Voor beide wedstrijden vormden zich dan ook een groot publiek achter de spelers en aanmoedigingen en ook verbazing over de dikke scores wisselden elkaar af. Toen de twee partijen voorbij waren, stond iedereen eigenlijk een beetje raar te kijken, want het kwam dus precies andersom als men dacht.
De finale werd echt een zeer hoogstaande partij, waarin beide finalisten lieten zien, dat hun plekje in de finale meer dan rechtvaardig was. Maar liefst 5x kon een 180 score genoteerd worden (Jeremy 2x en Richard 3x) plus voor ieder een finish: 130 (Jeremy) en 112 (Richard). Jeremy begon erg sterk en was genadeloos als hij een dubbel moest hebben. Zonder blikken of blozen denderde hij met grote scores naar een 4-0 voorsprong. Daarna een bouncer en wat mindere scores zorgden dat Richard wat terug kon doen: een tweetal 180’ers plus die 112 finish zorgden voor een 4-2 tussenstand. Jeremy bleek in de leg erna opnieuw erg sterk en met een snelle finish in 12 darts besliste hij de wedstrijd.

5-2 Jeremy van der Winkel – Richard van Zijtveld.
Natuurlijk feliciteren we Jeremy met zijn titel en hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien.
Statistiekjes (voor zover ze op de briefjes stonden en wij ze hebben kunnen vinden)
180 scores: 66 x, met Jeremy van der Winkel en Jeffrey Kieft ieder 5x, Stan vd Heijden en Mike DeDecker ieder 4x als koplopers.
Finishes: 170 Maikel Verberk, 160 Luc Peters, 156 Jeffrey Kieft, 148, 140, 130 van Jeremy vd Winkel, 124 Owen Roelofs, 122 Jens Toonen, 120 Gert vd Elsen, 119 Sven Gevers en Jeffrey Kaldenberg, 116 Arco Koedam, 114 Ronnie v Binsbergen en Henk ter Haar, 113 Axel Goverde, 112 Richard v Zijtveld (2x) en Ricardo van Hemert, 109 Barry Hubers, 107 Lars Fransen en Antoine v Bakel, 101 Jeffrey Kieft, Dennis Koenen en Volker Pfeiffer.
En natuurlijk Virginia Cooman: zij was de enige dame die een finish boven de 100 wist te gooien: 104.